info@evanscoolants.nl
+31 (0)76 581 1318

Vintage Cool 180°

Waterloos koelmiddel voor vintage cars

Vintage Cool 180° wordt gebruikt door vele professionele vintage car restaurateurs en specialisten. Volgens producenten, zoals Eagle, biedt geen enkel ander koelmiddel dezelfde bescherming als Evans waterloze koelmiddel.

Geen Water

Vintage Cool 180° heeft geen last van de problemen die horen bij waterhoudende koelmiddelen, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur van uw motor worden verlengd.

-40°c tot +180°c

Vintage Cool 180° heeft een kookpunt van meer dan 180°c dus geen oververhitting en overkoken, zoals bij waterhoudende koelmiddelen.

Lage druk

Vintage Cool 180° geeft 75% minder dampdruk dan waterhoudende koelmiddelen, waardoor de druk op slangen, afdichtingen en pakkingen sterk verminderd wordt.

Bescherming

Vintage Cool 180° verminderd cavitatie-erosie met 75%, vergeleken met waterhoudende koelmiddelen en elimineert roest en oxidatie.

Houdbaarheid

Vintage Cool 180° heeft een bewezen levensduur van meer dan 20 jaar en meer dan een miljoen kilometers in gebruik zijn, zonder verversing.

Niet giftig

Vintage Cool 180° is getest door een EPA-goedgekeurd laboratorium en gecertificeerd als "niet giftig". Het is biologisch afbreekbaar en wordt niet opgenomen door het lichaam.

Toepassing

Vintage car motorblokken, bestaande uit pre-nodulair gietijzer en veel onderdelen van koper en messing. Niet geschikt voor motoren met een thermosyphon-koelsysteem.

Typische kenmerken

Fysieke staat: Synthetische vloeistof met een lage viscositeit Kookpunt: hoger dan 180°C
Vriespunt: lager dan -40°C
Kleur: Helderpaars
Geur: Bijna geurloos
Smaak: Enigszins zoet, niet giftig, maar niet aanbevolen voor menselijke consumptie

ASTM & ISO Normen

Evans heeft, in samenwerking met de ASTM-commissie D15.22, een specifieke serie waterloze koelmiddelen ontwikkeld. Alle Evans koelmiddelen worden gefabriceerd in overeenstemming met gecertificeerde ISO-normen.

Productbrochures

Download Vintage Cool 180°2 brochures.