info@evanscoolants.nl
+31 (0)76 581 1318

Classic Cool 180°

Waterloos koelmiddel voor klassiekers

Classic Cool 180° wordt gebruikt door vele professionele classic car restaurateurs en specialisten. Volgens producenten, zoals Eagle, biedt geen enkel ander koelmiddel dezelfde bescherming als Evans waterloze koelmiddel.

Geen Water

Classic Cool 180° heeft geen last van de problemen die horen bij waterhoudende koelmiddelen, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur van uw motor worden verlengd.

-40°c tot +180°c

Classic Cool 180° heeft een kookpunt van meer dan 180°c dus geen oververhitting en overkoken, zoals bij waterhoudende koelmiddelen.

Lage druk

Classic Cool 180° geeft 75% minder dampdruk dan waterhoudende koelmiddelen, waardoor de druk op slangen, afdichtingen en pakkingen sterk verminderd wordt.

Bescherming

Classic Cool 180° verminderd cavitatie-erosie met 75%, vergeleken met waterhoudende koelmiddelen en elimineert roest en oxidatie.

Houdbaarheid

Classic Cool 180° heeft een bewezen levensduur van meer dan 20 jaar en meer dan een miljoen kilometers in gebruik zijn, zonder verversing.

Niet giftig

Classic Cool 180° is getest door een EPA-goedgekeurd laboratorium en gecertificeerd als "niet giftig". Het is biologisch afbreekbaar en wordt niet opgenomen door het lichaam.

Toepassing

Te gebruiken in motoren van classic cars met onderdelen van gietmetaal, carbonstaal, koper en aluminium. Niet geschikt voor motoren met een thermosyphon-koelsysteem.

Typische kenmerken

Fysieke staat: Synthetische vloeistof met een lage viscositeit Kookpunt: hoger dan 180°C
Vriespunt: lager dan -40°C
Kleur: Heldergroen
Geur: Bijna geurloos
Smaak: Enigszins zoet, niet giftig, maar niet aanbevolen voor menselijke consumptie

ASTM & ISO Normen

Evans heeft, in samenwerking met de ASTM-commissie D15.22, een specifieke serie waterloze koelmiddelen ontwikkeld. Alle Evans koelmiddelen worden gefabriceerd in overeenstemming met gecertificeerde ISO-normen.

Productbrochures

Download Classic Cool 180°2 brochures.