info@evanscoolants.nl
+31 (0)76 581 1318

Prep Fluid

Waterloze Motorspoeling voor alle motortypes

Evans Prep Fluid is hygroscopisch en ontwikkeld om water op te nemen, terwijl het achtergebleven los vuil en vlokken uit het koelsysteem spoelt, voordat het gevuld kan worden met Evans Waterless Coolant.

Geen Water

Prep Fluid heeft geen last van de problemen die horen bij waterhoudende koelmiddelen, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur van uw motor worden verlengd.

-40°c tot +180°c

Prep Fluid heeft een kookpunt van meer dan 180°c dus geen oververhitting en overkoken, zoals bij waterhoudende koelmiddelen.

Lage druk

Prep Fluid geeft 75% minder dampdruk dan waterhoudende koelmiddelen, waardoor de druk op slangen, afdichtingen en pakkingen sterk verminderd wordt.

Bescherming

Prep Fluid verminderd cavitatie-erosie met 75%, vergeleken met waterhoudende koelmiddelen en elimineert roest en oxidatie.

Houdbaarheid

Prep Fluid heeft een bewezen levensduur van meer dan 20 jaar en meer dan een miljoen kilometers in gebruik zijn, zonder verversing.

Niet giftig

Prep Fluid is getest door een EPA-goedgekeurd laboratorium en gecertificeerd als "niet giftig". Het is biologisch afbreekbaar en wordt niet opgenomen door het lichaam.

Toepassing

Ontwikkeld als voorbereidende vloeistof om achtergebleven water te helpen verwijderen uit het koelsysteem, als onderdeel van het vloeistofwisselproces.

Typische kenmerken

Fysieke staat: Synthetische vloeistof met een lage viscositeit
Kookpunt: hoger dan 180°C
Vriespunt: lager dan -40°C
Kleur: Helder
Geur: Bijna geurloos
Smaak: Enigszins zoet, niet giftig, maar niet aanbevolen voor menselijke consumptie

ASTM & ISO Normen

Evans heeft, in samenwerking met de ASTM-commissie D15.22, een specifieke serie waterloze koelmiddelen ontwikkeld. Alle Evans koelmiddelen worden gefabriceerd in overeenstemming met gecertificeerde ISO-normen.