info@evanscoolants.nl
+31 (0)76 581 1318

PowerSports R

Waterloze koeling voor weg- en racemotoren

PowerSports R is de keuze van professionele raceteams en andere sportmotor-specialisten. Volgens de Honda raceteams evenaart geen ander koelmiddel de prestaties van Evans waterloze koeling.

Geen Water

PowerSports R heeft geen last van de problemen die horen bij waterhoudende koelmiddelen, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur van uw motor worden verlengd.

-40°c tot +180°c

PowerSports R heeft een kookpunt van meer dan 180°c dus geen oververhitting en overkoken, zoals bij waterhoudende koelmiddelen.

Lage druk

PowerSports R geeft 75% minder dampdruk dan waterhoudende koelmiddelen, waardoor de druk op slangen, afdichtingen en pakkingen sterk verminderd wordt.

Bescherming

PowerSports R verminderd cavitatie-erosie met 75%, vergeleken met waterhoudende koelmiddelen en elimineert roest en oxidatie.

Houdbaarheid

PowerSports R heeft een bewezen levensduur van meer dan 20 jaar en meer dan een miljoen kilometers in gebruik zijn, zonder verversing.

Niet giftig

PowerSports R is getest door een EPA-goedgekeurd laboratorium en gecertificeerd als "niet giftig". Het is biologisch afbreekbaar en wordt niet opgenomen door het lichaam.

Toepassing

Aluminium Motorcross-, Trial-, Enduro- en Quad-motorblokken, met stalen en koperen onderdelen.

Typische kenmerken

Fysieke staat: Synthetische vloeistof met een lage viscositeit
Kookpunt: hoger dan 180°C
Vriespunt: lager dan -40°C
Kleur: Helderrood
Geur: Bijna geurloos
Smaak: Enigszins zoet, niet giftig, maar niet aanbevolen voor menselijke consumptie

ASTM & ISO Normen

Evans heeft, in samenwerking met de ASTM-commissie D15.22, een specifieke serie waterloze koelmiddelen ontwikkeld. Alle Evans koelmiddelen worden gefabriceerd in overeenstemming met gecertificeerde ISO-normen.

Productbrochures

Download PowerSports R1 brochures.