info@evanscoolants.nl
+31 (0)76 581 1318

PowerSports

Waterloos koelmiddel voor motorcross, trial & enduro motorfietsen

PowerSports is de favoriet van professionele raceteams en motorcross specialisten. Volgens de Honda raceteams evenaart geen ander koelmiddel de prestaties van Evans waterloze koeling.

Geen Water

PowerSports heeft geen last van de problemen die horen bij waterhoudende koelmiddelen, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur van uw motor worden verlengd.

-40°c tot +180°c

PowerSports heeft een kookpunt van meer dan 180°c dus geen oververhitting en overkoken, zoals bij waterhoudende koelmiddelen.

Lage druk

PowerSports geeft 75% minder dampdruk dan waterhoudende koelmiddelen, waardoor de druk op slangen, afdichtingen en pakkingen sterk verminderd wordt.

Bescherming

PowerSports verminderd cavitatie-erosie met 75%, vergeleken met waterhoudende koelmiddelen en elimineert roest en oxidatie.

Houdbaarheid

PowerSports heeft een bewezen levensduur van meer dan 20 jaar en meer dan een miljoen kilometers in gebruik zijn, zonder verversing.

Niet giftig

PowerSports is getest door een EPA-goedgekeurd laboratorium en gecertificeerd als "niet giftig". Het is biologisch afbreekbaar en wordt niet opgenomen door het lichaam.

Toepassing

Aluminium Motorcross-, Trial-, Enduro- en Quad-motorblokken, met stalen en koperen onderdelen.

Typische kenmerken

Fysieke staat: Synthetische vloeistof met een lage viscositeit Kookpunt: hoger dan 180°C
Vriespunt: lager dan -40°C
Kleur: Helderrood
Geur: Bijna geurloos
Smaak: Enigszins zoet, niet giftig, maar niet aanbevolen voor menselijke consumptie

ASTM & ISO Normen

Evans heeft, in samenwerking met de ASTM-commissie D15.22, een specifieke serie waterloze koelmiddelen ontwikkeld. Alle Evans koelmiddelen worden gefabriceerd in overeenstemming met gecertificeerde ISO-normen.

Productbrochures

Download PowerSports1 brochures.