info@evanscoolants.nl
+31 (0)76 581 1318

Marine Cool HD

Waterloos koelmiddel voor zware scheepsmotoren

Marine Cool HD is het favoriete koelmiddel van velen... Volgens producenten als Kubota, evenaart geen ander koelmiddel de betrouwbaarheid van Evans waterloze koelmiddelen.

Geen Water

Marine Cool HD heeft geen last van de problemen die horen bij waterhoudende koelmiddelen, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur van uw motor worden verlengd.

-40°c tot +180°c

Marine Cool HD heeft een kookpunt van meer dan 180°c dus geen oververhitting en overkoken, zoals bij waterhoudende koelmiddelen.

Lage druk

Marine Cool HD geeft 75% minder dampdruk dan waterhoudende koelmiddelen, waardoor de druk op slangen, afdichtingen en pakkingen sterk verminderd wordt.

Bescherming

Marine Cool HD verminderd cavitatie-erosie met 75%, vergeleken met waterhoudende koelmiddelen en elimineert roest en oxidatie.

Houdbaarheid

Marine Cool HD heeft een bewezen levensduur van meer dan 20 jaar en meer dan een miljoen kilometers in gebruik zijn, zonder verversing.

Niet giftig

Marine Cool HD is getest door een EPA-goedgekeurd laboratorium en gecertificeerd als "niet giftig". Het is biologisch afbreekbaar en wordt niet opgenomen door het lichaam.

Toepassing

Zware scheepsmotoren met gietijzeren motorblokken en cilinderwanden, met aluminium, stalen en koperen onderdelen.

Typische kenmerken

Fysieke staat: Synthetische vloeistof met een lage viscositeit Kookpunt: hoger dan 180°C
Vriespunt: lager dan -40°C
Kleur: Helderblauw
Geur: Bijna geurloos
Smaak: Enigszins zoet, niet giftig, maar niet aanbevolen voor menselijke consumptie

ASTM & ISO Normen

Evans heeft, in samenwerking met de ASTM-commissie D15.22, een specifieke serie waterloze koelmiddelen ontwikkeld. Alle Evans koelmiddelen worden gefabriceerd in overeenstemming met gecertificeerde ISO-normen.

Productbrochures

Download Marine Cool HD3 brochures.