info@evanscoolants.nl
+31 (0)76 581 1318

Power Cool 180°

Waterloze koelvloeistof voor krachtige auto's

Power Cool 180° is de favoriet van vele professionele raceteams en andere sportwagenspecialisten. Voor autobouwers, zoals Noble, is er geen koelmiddel dat de prestaties van Evans waterloze koelmiddelen kan evenaren.

Geen Water

Power Cool 180° heeft geen last van de problemen die horen bij waterhoudende koelmiddelen, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur van uw motor worden verlengd.

-40°c tot +180°c

Power Cool 180° heeft een kookpunt van meer dan 180°c dus geen oververhitting en overkoken, zoals bij waterhoudende koelmiddelen.

Lage druk

Power Cool 180° geeft 75% minder dampdruk dan waterhoudende koelmiddelen, waardoor de druk op slangen, afdichtingen en pakkingen sterk verminderd wordt.

Bescherming

Power Cool 180° verminderd cavitatie-erosie met 75%, vergeleken met waterhoudende koelmiddelen en elimineert roest en oxidatie.

Houdbaarheid

Power Cool 180° heeft een bewezen levensduur van meer dan 20 jaar en meer dan een miljoen kilometers in gebruik zijn, zonder verversing.

Niet giftig

Power Cool 180° is getest door een EPA-goedgekeurd laboratorium en gecertificeerd als "niet giftig". Het is biologisch afbreekbaar en wordt niet opgenomen door het lichaam.

Toepassing

Te gebruiken in krachtige motoren met onderdelen van gietmetaal, koper, staal en aluminium.

Typische kenmerken

Fysieke staat: Synthetische vloeistof met een lage viscositeit
Kookpunt: hoger dan 180°C
Vriespunt: lager dan -40°C
Kleur: Helderrood
Geur: Bijna geurloos
Smaak: Enigszins zoet, niet giftig, maar niet aanbevolen voor menselijke consumptie

ASTM & ISO Normen

Evans heeft, in samenwerking met de ASTM-commissie D15.22, een specifieke serie waterloze koelmiddelen ontwikkeld. Alle Evans koelmiddelen worden gefabriceerd in overeenstemming met gecertificeerde ISO-normen.

Productbrochures

Download Power Cool 180°1 brochures.