info@evanscoolants.nl
+31 (0)76 581 1318

Auto Cool 180°

Waterloos koelmiddel voor moderne productie-auto's

Auto Cool 180° wordt gebruikt door vele onderhoud en tuning specialisten in de UK en Europa. Voor gewone, moderne auto's biedt geen koelmiddel dezelfde, volledige bescherming als Evans waterloze koelmiddelen.

Geen Water

Auto Cool 180° heeft geen last van de problemen die horen bij waterhoudende koelmiddelen, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur van uw motor worden verlengd.

-40°c tot +180°c

Auto Cool 180° heeft een kookpunt van meer dan 180°c dus geen oververhitting en overkoken, zoals bij waterhoudende koelmiddelen.

Lage druk

Auto Cool 180° geeft 75% minder dampdruk dan waterhoudende koelmiddelen, waardoor de druk op slangen, afdichtingen en pakkingen sterk verminderd wordt.

Bescherming

Auto Cool 180° verminderd cavitatie-erosie met 75%, vergeleken met waterhoudende koelmiddelen en elimineert roest en oxidatie.

Houdbaarheid

Auto Cool 180° heeft een bewezen levensduur van meer dan 20 jaar en meer dan een miljoen kilometers in gebruik zijn, zonder verversing.

Niet giftig

Auto Cool 180° is getest door een EPA-goedgekeurd laboratorium en gecertificeerd als "niet giftig". Het is biologisch afbreekbaar en wordt niet opgenomen door het lichaam.

Toepassing

Moderne productie-auto's met een motorblok bestaande uit gietijzeren, koperen, stalen en aluminium componenten.

Typische kenmerken

Fysieke staat: Synthetische vloeistof met een lage viscositeit Kookpunt: hoger dan 180°C
Vriespunt: lager dan -40°C
Kleur: Heldergeel
Geur: Bijna geurloos
Smaak: Enigszins zoet, niet giftig, maar niet aanbevolen voor menselijke consumptie

ASTM & ISO Normen

Evans heeft, in samenwerking met de ASTM-commissie D15.22, een specifieke serie waterloze koelmiddelen ontwikkeld. Alle Evans koelmiddelen worden gefabriceerd in overeenstemming met gecertificeerde ISO-normen.

Productbrochures

Download Auto Cool 180°2 brochures.